Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul are doi reprezentanți în delegația ce va pleca spre Japonia, la Jocurile Olimpice

Publicat: luni, 12 Iulie 2021 , ora 14.23
România este aproape de plecarea spre Tokyo cu o delegație olimpică ce cuprinde 100 de sportivi.


Brașovul are doi reprezentanți în delegația ce va pleca spre Japonia cu ciclistul zărneștean Edi Grosu dar și antrenorul lotului de scrimă Rareș Dumitrescu. Acesta din urmă va face echipă cu elevul său Iulian Teodosiu, pregătit în ultimi ani la Brașov.


Cu medalie olimpică cucerită în 2012 la Londra alături de echipa masculină de scrimă Rareș este în drum spre o performanță uriașă, aceea de a câștiga distincții olimpice atât în calitate de sportiv cât și de antrenor:


„Experiența pe care eu o am în Jocurile Olimpice mă ajută enorm acum în calitate de antrenor. Prima experiență de jocuri tot timpul este foarte grea, vine ca ceva ce nu s-a mai întâmplat niciodată pentru sportiv, este un lucru nou și diferit de orice altă competiție”,
a precizat Rareș Dumitrescu.


Misiunea românilor la Tokyo este una extrem de dificilă în contextul unui tablou înțesat de sportivi valoroși care vor lupta pentru strălucirea unei medalii olimpic.


„Suntem pe drumul cel bun din punct de vedere al antrenamentelor și din punct de vedere fizic și mental. Acolo vom întâlni crema scrimei mondiale. Toată lumea s-a pregătit, toată lumea așteaptă aceste jocuri foarte, foarte mult”, a mai spus Rareș Dumitrescu.


Nici condițiile de concurs nu sunt unele facile în contextul pandemiei de Covid 19, autoritățile din Japonia conturând un program strict pentru Olimpiada din acest an.


„Organizatorii JO au publicat deja 3 playbook-uri după care se vor organiza absolut toate lucrurile de acolo. Va fi o carantină foarte strictă - nu ai voie să ieși decât către masă sau către sala de antrenament. În rest, va trebui să stăm prin camere fără să avem contact cu alte persoane din alte delegații”, a adăugat Rareș Dumitrescu.


Proba masculină de scrimă individual va avea loc la Tokyo pe 24 iulie.


Delegația României va pleca spre Japonia pe 15 iulie. Între 16 și 19 iulie sportivii se vor afla în izolare și vor trece prin procedura de securitate sanitară impusă de autorități.

Adrian Susanu