Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Echipa de hochei a Coronei nu este pe lista Erste Liga pentru următorul sezon

Publicat: luni, 26 Iulie 2021 , ora 9.43
Sursa foto: arhivă / ersteliga.hu
Sursa foto: arhivă / ersteliga.hu
Conducerea Erste Liga, competiția de hochei cu echipe din Ungaria și România la start, a emis un comunicat prin care anunță că formația Corona Brașov nu se află printre participantele următorului sezon după ce nu a trimis momentan cerea de înscriere pentru anul competițional 2021-2022.


Brașovenii se apără și punctează câteva prevederi regulamentare valabile la nivel internațional. Cluburile din România au nevoie de acceptul Federației Române de Hochei pentru a se înscrie în altă competiție, decizie venită joi 22 iulie în urma Biroului Federal.


Mai mult decizia forului românesc stipulează că toate echipele românești trebuie acceptate în competiție.


Celelalte echipe transilvănene intrate în Erste Liga, Hochei Club Gheorgheni și Sport Club Miercurea Ciuc au trimis actele spre Erste Ligă fără a avea acceptul pentru acest nou sezon din partea Federației Române.


În acest context Federația Română de Hochei a trimis sâmbătă 24 iulie o adresă Federației Maghiare de Hochei, organizatoarea Erste Liga prin care a cerut lămuri asupra deciziei de a nu include momentan formația brașoveană în noul sezon.


Corona Brașov este finalista ediției trecute, când brașovenii au cedat în ultimul act în fața celor de la Sport Club Miercurea Ciuc, după ce au câștigat sezonul regulat.

Adrian Susanu