Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Echipa de hochei Corona Wolves Brașov nu va participa în următoarea ediție a Erste Liga

Publicat: marți, 10 August 2021 , ora 18.41
Sursa foto: Facebook / Corona Wolves
Sursa foto: Facebook / Corona Wolves

UPDATE:

Noi am respectat termenul, am trimis documentația completă până la 1 august. Nu am putut trimite documente până la 7 iunie, pentru că trebuie să respectăm decizia Federației Române de Hochei pe Gheață și am așteptat să primim acordul Biroului Federal. Este clar că nici celelalte echipe din România nu vor putea participa în Erste Liga. S-a votat în bloc, în unanimitate acest lucru în Biroul Federal. La Miercurea Ciuc e o problemă delicată. Nu știu dacă își va putea permite cineva, inclusiv ministrul Novak, pentru ca Sport Club sau Gheorgheni să poată juca. Noi am plătit deja taxa de înscriere, sperăm că o vor returna. Probabil că s-au săturat cei de la Erste Liga să facă tot ce pot să ne scoată în sferturi sau în semifinale, au făcut-o de la începutul sezonului. Probabil se și tem, pentru că, cel puțin noi și Miercurea Ciuc am fost mai mereu printre echipele de top din ligă. De acum, din punct de vedere al Brașovului nu mai contează. Dar, cât timp Erste Liga va avea o conducere numită politic, în frunte cu managerul Attila Somogyi și secretarul Levente Sipos, va deveni o competiție neserioasă și neinteresantă pentru nici o țară din această zonă. Corona are contracte cu jucătorii, sunt inclusiv trei stranieri care au semnat și care vor fi anunțați în perioada următoare. Neparticiparea în Erste Liga va aduce o economie la bugetul local. Dacă e cineva interesat, toți jucătorii Coronei au clauză de reziliere de 30.000 de euro. În zilele următoare, va fi anunțat programul Ligii Naționale, noul sistem având un număr sufieient de meciuri care să ajute jucătorii Naționalei să se pregătească pentru Campionatul Mondial, unde vom încerca să facem o figură frumoasă. Apoi, Corona va avea în septembrie Cupa Continentală, la Brașov și, mai mult ca sigur vom merge în turul următor, care se va juca la Amiens. În noiembrie, Naționala de seniori va avea un Challenge Cup în Polonia, apoi, în decembrie e Campionatul Mondial U20 la Brașov. Sunt curios dacă cineva din partea ministerului își va asuma o subfinanțare a acestei competiții. Tot în decembrie avem și Cupa României la seniori, iar în februarie va fi un nou Challenge Cup pentru Națională. Deci meciuri vor fi”, a transmis Emilian Cernica - coordonatorul secție de hochei a clubului Corona Brașov, într-un comunicat.

...................

Știrea inițială:

Echipa de hochei Corona Wolves Brașov nu va participa în următoarea ediție a Erste Liga.


Decizia oficială a fost luată de Federația Maghiară de Hochei în urma întâlnirii de marți cu membrii conducerii Erste Liga din postura de organizator al competiției.


Oficialii maghiari au precizat că gruparea brașoveană a întârziat în depunerea actelor pentru înscrierea în noul sezon și că nu va exista o excepție pentru primirea grupării brașovene în acest sens.


Corona Brașov a disputat finala Erste Liga în sezonul recent încheiat iar conducerea clubului a fost de multe ori vocală în a contesta maniera de arbitraj la o serie de meciuri din cadrul competiția.


Clubul brașovean va organiza o conferință de presă pentru a prezenta un punct de vedere.

Adrian Susanu