Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Transfer important de la secția de baschet a ACS Transilvania

Publicat: miercuri, 22 Septembrie 2021 , ora 13.05

Mutare importantă pentru sportul brasovean. Secția de baschet a ACS Transilvania a transferat un junior de 14 ani la celebrul club Partizan Belgrad din Serbia.

Sub îndrumarea antrenorului Zeljko Bubanja, Luca Illes a câștigat cu Transilvania Brașov o medalie de argint în 2021 și una de bronz în 2020 în Campionatele Naționale de juniori ale României, fiind deja convocat pentru naționala sub 16 ani a țării noastre.


Tânărul sportiv a primit nu mai puțin de trei distincții la turneul final al Campionatului Național U14: MVP și component al „primului 5” al competiției. La turneul de la Sala Transilvania din Sibiu, Luca a strâns medii de 28.6 puncte, 13.8 recuperări și 2.4 pase decisive.


„Este una dintre cele mai importante mișcări la nivelul sportului juvenil din Brașov. Să dai un jucător unui club cum este Partizan Belgrad reprezintă ceva foarte, foarte important. Este o mândrie, dar și o mare bucurie, care confirmă faptul că Transilvania Brașov este unul dintre cele mai importante cluburi de juniori din centrul țării și nu numai, unde se lucrează cu pasiune și profesionalism, iar rezultatele, atât cele ale echipelor, dar și cele date de valoarea individuală a jucătorilor, se văd. Îi mulțumesc lui Luca pentru că a făcut parte din echipa noastră, îi doresc mult succes mai departe și am convingerea că va ajunge un nume de referință în baschetul profesionist”, a spus Marius Fetti, manager al ACS Transilvania Brașov.

Radio România Brașov FM