Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Turneu internațional de handbal în fotoliu rulant, la Brașov

Publicat: miercuri, 22 Septembrie 2021 , ora 16.50
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Brașovul va găzdui în acest sfârșit de săptămână un turneu internațional de handbal în fotoliu rulant.


Echipa națională paralimpică este formată în majoritate din brașoveni, astfel că locul cel mai potrivit de desfășurare a turneului era orașul de la poalele Tâmpei.


Primăria a asigurat infrastructura necesară, iar Consiliul Județean a sprijinit financiar evenimentul.


Echipa de la Brașov a luat ființă acum 6 ani, în urma unei provocări. O antrenoare de handbal i-a văzut pe sportivii cu dizabilități în timp ce jucau baschet și i-a întrebat dacă nu le-ar plăcea handbalul.


“Am început la sala de sport din cadrul Universității Transilvania, cu câțiva jucători. A fost o provocare și pentru ei și pentru mine, iar de la un lot de 3-4 jucători, de acum 5 ani, am ajuns la un lot de 15-16 jucători”, a spus antrenoarea Veronica Mândrescu.


Cei mai mulți dintre sportivi au suferit la un moment dat un accident care i-a făcut să nu mai poată merge fără ajutorul fotoliului rulant. Sportul i-a ajutat:


A fost o perioadă de tranziție în care mi-a fost greu să îmi accept dizabilitatea însă am înțeles că trebuie să fac pasul acesta și să risc ca să ajung la ce mi-am dorit”, a spus sportivul Sorin Alexandru Pară.


La competiția din weekend, alături de echipa națională a României vor participa formații din Turcia, Ucraina și Bulgaria.

Sorin Țârcă