ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Floretistele Coronei au cucerit podiumul la Cupa României U15

Publicat: miercuri, 13 Octombrie 2021 , ora 12.57

Sportivele Coronei Brașov au dominat în acest an Cupa României la floreta pentru grupa de vârstă sub 15 ani.


Finala Cupei României a fost un adevărat spectacol, în care protagonistele au fost două sportive ale Coronei Brașov, Enya Male și Darra Cișmaș! Enya Male s-a impus după un asalt spectaculos, în fața colegei sale de club, cu 15-11.


De altfel Brașovul a avut trei sportive calificat direct în optimi, pe tabloul principal. Sonia Tighinean a părăsit competiția în sferturi, pierzând asaltul în fața sportivei Teodora Cipoș de la CSM Cluj Napoca.


În semifinale, cele două sportive de la Corona Brașov au eliminat alte două reprezentante ale provinciei. Darra Cișmaș a trecut de Teodora Sipoș de la CSM Cluj Napoca, cu 15-7, în timp ce Enya Male a dispus de Ingrid Miti Bikfalvi de la CSU Poli Timișoara, cu 15-14. Ultimul act a fost unul spectaculos. Ajunsă la egalitate, până la 11-11, finala s-a decis în favoarea Enyei, care s-a concentrat mai bine și a punctat, apoi, de patru ori pentru victorie -15-11.

„Am avut parte de un concurs puternic dar, din fericire, ne-am îndeplinit obiectivul propus, acela de a câștiga Cupa României! Am pregătit din timp această competiție, prin cantonamente și multe ore de antrenament. Fetele au luat parte la un cantonament în Bulgaria, unde am avut șansa de a beneficia de sfaturile unui antrenor american și, ulterior, finalistele Cupei au participat la un cantonament în Poiana Brașov. La concurs sportivele au tras frumos și am ajuns să asistăm la o finală echilibrată între sportivele Coronei Brașov” a declarat Matei Piukovici, antrenor floretă Corona Brașov.


Rezultatul excelent al floretistelor antrenate de Matei Piukovici și Dorin Moraru se adaugă reușitei Ștefaniei Lopătaru, care a câștigat de curând locul 2 la Cupa României de spadă pentru cadeți.


În Cupa României la floretă U15, Corona Brașov a avut nouă sportive înscrise în concurs.

Adrian Susanu