Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sportivă a Coronei blocată din drumul spre Jocurile Olimpice

Publicat: miercuri, 13 Octombrie 2021 , ora 18.42
Schioarea Ania Caill, legitimată la Corona Brașov, nu a fost înscrisă de Federația Română de Schi și Biatlon în lista preliminară a sportivilor eligibili pentru a participa la Jocurile Olimpice de iarnă, care vor avea loc la Beijing, în China, la începutul anului viitor.


Anunțul a fost făcut astăzi de Ioan Achiriloaie, managerul sportivei, și el legitimat la Corona Brașov.


Concret, Caill și Achiriloaie nu au primit nicio informare despre participarea la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022, deși lista preliminară va fi stabilită peste două zile.

„Nici nu am o explicație. Doar din auzite, să spun așa - că se mizează pe tineret. Ania are 25 de ani, nu știu...Domnul Marian Drăgulescu, spre exemplu, are 41 de ani, iar Ania la 25 de ani se pare că este considerată bătrână”, a spus Ioan Achiriloaie.


Este ultimul episod al unui conflict mai vechi între sportiva cu origini franțuzești, care se aprinde, mereu, înaintea unor competiții importante. Cei doi nu au însă și o explicație pentru decizia Federației.

„Nu stiu dacă este o decizie definitivă. Știu doar că în 2 zile – am citit regulamentul Federației Internaționale de Schi - este un termen care este termen pentru acreditările la Olimpiadă și, practic, da, este lista extinsă”, a adăugat Ioan Achiriloaie.

Ania Caill fusese inițial sărită din schema participării și la Campionatele Mondiale de schi alpin din acest an, care au avut loc în Italia, însă ulterior a fost înscrisă de FRSB, la presiunile exercitate de Octavian Morariu, ministrul Sporturilor Eduard Novak și Allen Coliban, primarul Brașovului.

Adrian Susanu