Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Medalii pentru brașoveni, în weekend, la Campionatul Mondial de Ashihara Karate. Campion mondial în clasa a 9-a

Publicat: luni, 8 Noiembrie 2021 , ora 13.27
Sursa foto: Colegiul Național Andrei Șaguna
Sursa foto: Colegiul Național Andrei Șaguna
Elev în clasa a 9-a la Colegiul Național Andrei Șaguna, brașoveanul Tudor Mitan este un adevărat exemplu pentru colegi și toți cei din jurul lui. Se descurcă foarte bine la învățătură, cântă la chitară, dar a arătat că poate obține performanțe notabile și la luptele de contact.

În weekend, Tudor a devenit campion mondial la Ashihara Karate, la competiția organizată la Sala Polivalentă din București, la care au luat parte peste 300 de sportivi din 20 de țări ale lumii.

Legitimat la Clubul Sportiv Carpathian Eagles, șagunistul mai are și alte medalii în palmares, obținute chiar în această toamnă.

În septembrie a devenit vicecampion național, iar în octombrie s-a clasat pe primul loc la un concurs desfășurat la Belgrad.

Tot în acest weekend, brașoveanul Petru-Victor Hogea a câștigat titlul de vicecampion mondial la seniori, categoria +90 de kilograme, stilul kumite. Luptătorul brașovean legitimat la clubul D’ippon’ N.S. și antrenat de sensei Nicu Dascălu, ne-a explicat ce înseamnă pentru el acest titlu:

“Este o experiență pentru următorul campionat, Mondialele din Japonia, din 2023, pentru ele o să încep să mă pregătesc. Sunt fericit cu rezultatul pe care l-am obținut acum. Aștept următorul campionat, să mă pregătesc mai departe, să devin mai bun să ușor ușor să ajung și campion mondial”
, a spus Petru-Victor Hogea.

În semifinalele Mondialelor, sportivul brașovean a trecut de Vojtech Krejzar din Cehia, iar în finală a fost învins de rusul Korotkikh Nikita. Petru Hogea mai are în palmares două titluri de campion național (2019 și 2021) și locul al treilea la Campionatul Mondial de Ashihara Karate din Kazahstan, în 2018.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: Petru Hogea
Radio România Brașov FM