Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vice-campion mondial la Ju Jitsu la aproape 14 ani

Publicat: miercuri, 10 Noiembrie 2021 , ora 13.53
Brașoveanul Stan Christian Andrei a devenit vice-campion mondial la Ju Jitsu la doar 13 ani și 11 luni.


Elevul antrenorilor Boglut Lucian, Ciprian Bucur, Alex Blanaru la C.S. Kokoro Brașov a reușit să câștige medalia de argint la categoria Fighting Under 16 - 46 Kg.


Elev la școla nr. 11 Brașov, în clasa a 8-a, Andrei are deja un palmares internațional impresionant cu medalie de aur la Campionatul Balcanic Atena în 2018, bronz la Campionatul European din Olanda 2019 și titlul de vicecampion câștigat la Abu Dhabi World Championship 2021, acolo unde a avut de înfruntat și emoțiile puternice ale unei astfel de întreceri.


În sala de concurs am simțit fluturi în stomac, mi-au transpirat palmele, iar gândul mi-a fost doar la medalie. Știam că voi lupta cu adversari puternici, dar nu am cedat. Mi-am dorit foarte mult să reușesc să mă întorc acasă victorios, drept urmare am dat tot ce aveam mai bun”, a spus Stan Christian Andrei.


Competiția din Orient a fost un puternică cu o vastă prezență internațională cu 1263 de sportivi din 60 de țări la start.


Delegația României a fost reprezentată de 67 sportivi și 8 antrenori și a terminat întrecerea pe locul secund în clasamentul pe medalii.


Adrian Susanu