Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Campionul brașovean Dan Gîrtofan este aproape de retragere

Publicat: joi, 11 Noiembrie 2021 , ora 3.29
Sursa foto: Facebook / Dan Gîrtofan
Sursa foto: Facebook / Dan Gîrtofan

Campionul brașovean de raliuri Dan Gîrtofan este aproape de retragere. „Giri” a luat decizia după sezonul 2021, marcat de o serie de evenimente apăsătoare.


Deși a început anul cu victorie la Winter Rally Covasna pentru Dan Gîrtofan au urmat mai multe evenimente ce au marcat negativ anul 2021. Echipa a pierdut principalul sponsor din acest sezon fără a primi niciun ban, iar după Raliul Brașovului, fostul campion național a fost infectat cu Sars Cov 2 ajungând la terapie intensivă, acolo unde a fost internat în stare gravă timp de două săptămâni fiind la un pas să își piardă viața. Revenirea în competiție pentru Dan Gîrtofan a fost marcată de accidentul tragic suferit de bunul său prieten Adrian Răspopa în Raliul Iașiului. Astfel după ultima etapă, Raliul Bucovinei, Giri a anunțat că acesta a fost probabil ultimul său an ca pilot în Campionatul Național de Raliuri.


“Probabil că este ultima etapă oficială. Asta a venit și în urma frustrărilor și supărărilor adunate de-a lungul sezonului și cred că ar fi momentul să fac un pas înapoi. Sunt 26 de sezoane întregi. Vreau să mă canalizez pe sprijinul și suportul pentru Andrei”, a spus Dan Gîrtofan.


Cum focul va rămâne pe mezinul Andrei Gîrtofan, “Giri” nu crede în găsirea unui sponsor capabil să susțină o echipă competitivă cu două mașini de top.



“Nu am nicio viziune în ceea ce privește că am putea strânge un buget care să includă două F5-uri la start și, mai mult decât atât, să susțină cineva o echipă întreagă. Nu mă plâng, dar m-am săturat să fac un fel de «cerșetoreală» care chiar nu cred că își mai are rostul la condiția, la vârsta și la palmaresul meu”, a adăugat Dan Gîrtofan.


Dan Gîrtofan a reușit să își adjudece două titluri absolute de campion național în 2004 și 2007 și de alte 13 ori a încheiat pe podium la final de sezon.

Adrian Susanu