Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un an dificil pentru Eduard Grosu. Ciclistul speră la un mare tur, în 2022

Publicat: joi, 18 Noiembrie 2021 , ora 20.02
Sursa foto: Facebook / Eduard Grosu
Sursa foto: Facebook / Eduard Grosu

Anul 2021 a fost unul plin cu provocări pentru cel mai important ciclist al României în ultimul deceniu.

Zărneșteanul Eduard Grosu a început anul sub auspicii bune, dar a încheiat departe de obiectivele propuse. Mai mult fostul rutier al celor de la Delko Marseille nu a bifat niciun succes într-o competiție oficială.

Este primul sezon de când am trecut la profesioniști în care nu am reușit să câștig nicio competiție. Pentru mine este un sezon pe care aș vrea să îl uit cât mai repede”, a spus Eduard Grosu.


Edi a reprezentat România în această toamnă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, el abandonând într-o cursă influențată foarte mult de condițiile atmosferice.

Principala veste din această toamnă pentru ciclistul zărneștean a fost semnarea unui angajament cu italo-spaniolii de la Drone Hopper - Androni Giocattoli alături de care va concura în 2022. Astfel, ambițiile sprinterului român sunt mari pentru sezonul viitor când speră chiar la o participare într-un mare tur:

Obiectivul lor - și al nostru – principal este acela de a fi prezent într-un mare tur. Sperăm sa fie Giro d’Italia. Dacă nu, având în vedere că sponsorul principal este Drone Hopper, o companie spaniolă, vom încerca să obținem un wild card pentru Turul Spaniei”, a adăugat Eduard Grosu.


Grosu are două participări la activ în Turul Italiei în 2016 și 2015 atunci când a reușit și un loc 5 în etapa a 13-a.

Drone Hopper - Androni Giocattoli și Edi Grosu vor începe noul sezon la finalul lui ianuarie 2022, în Argentina.

Adrian Susanu