ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașoveanul Paul Pepene, unul dintre cei doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a JO de la Beijing

Publicat: joi, 20 Ianuarie 2022 , ora 14.22
Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român
Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Cei doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing sunt Raluca Strămăturaru și brașoveanul Paul Pepene, cel care va concura în proba de schi fond.

În vârstă de 33 de ani, Pepene este primul și singurul schior de fond din România care a câștigat un titlu mondial la U23. Are în palmares două medalii mondiale de argint la seniori, la schi pe role. El este la a patra participare olimpică după prezențele de la Vancouver 2010, Soci 2014 și PyeongChang 2018.

România va participa la Jocurile Olimpice de iarnă, din perioada 4-20 februarie, cu 21 de sportivi, la sanie, bob, skeleton, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon și patinaj viteză, a anunțat Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Cele 8 sportive și 13 sportivi vor fi repartizați în trei sate olimpice, la Yanqing, Zhangjiakou și Beijing.

În lotul deplasat în China de Comitetul Olimpic și Sportiv Român se află 7 brașoveni. Pe lângă Paul Pepene mai sunt biatlonistul George Colțea, schioarea alpină Maria Constantin, săritorii cu schiurile Dana Haralambie, Andrei Feldorean și Andrei Cacina respectiv patinatoarea de viteză Mihaela Hogaș.

Adrian Susanu