ACUM:
20.00
Radiojurnal
Urmează:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Apoi:
21.00
Rockada de seară

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Am putea avea Jocurile Olimpice de Tineret la Fundata

Publicat: vineri, 4 Februarie 2022 , ora 7.17
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

La 9 ani distanță de la organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European, România își propune să organizeze ediția din 2028 a Jocurilor Olimpice de Tineret.

Mihai Covaliu președintele Comitetului Olimpic Român susținut de primul ministru Nicolae Ciucă au demarat deja discuții pe acest subiect cu autoritățile locale, Brașovul fiind în centrul unui astfel de proiect.

Ultimele investiții în infrastructura sportivă de iarnă sunt făcute însă înainte de 2013, cea mai cunoscută aparținând fostului sportiv și antrenor Ovidiu Gârbacea cel care a construit în regim privat baza de schi - biatlon de la Cheile Grădiștei, folosită deja la competiția din februarie 2013. Gârbacea crede că România are potențialul de a găzdui o competiție olimpică și pune la bătaie complexul construit la Fundata.

Principala provocare pe partea de infrastructură este legată de pistele pentru sanie și bob unde investițiile pot depăși 40 de milioane de euro. Cum și întreținerea unei asemenea investiții este extrem de costisitoare România ar putea apela la un parteneriat cu o stațiune din Germania.

România este la a treia tentativă de a organiza o ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret după ce a pierdut în 2020 în favoarea localității elvețiene Lausane iar în 2024 nu a avut nicio șansă contra provinciei din Coreea de Sud Gangwon, unde se afla localitațile Gangneung și PyeongChang, gazda ediției de iarnă a Jocurilor Olimpice din anul 2018.

Adrian Susanu