ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 130 de cicliști din 15 țări, la cea de-a 55-a ediție a Turului României

Publicat: marți, 6 Septembrie 2022 , ora 15.08

Peste 130 de cicliști din 15 țări vor participa, începând de astăzi, la cea de-a 55-a ediție a Turului României, competiție care pornește de la Satu Mare.

La start vor fi reprezentate 24 de echipe profesioniste, iar evenimentul va fi transmis, pentru prima dată, în 50 de țări.

Competiția se va desfășura pe un traseu de 850 de kilometri, de la Satu-Mare la București, trecând prin Bistrița, Târgu-Mureș, Făgăraș și Curtea de Argeș.

Traseul Micii Bucle este construit astfel încât să pună în lumină importante zone turistice din România.

Anul acesta, plutonul va traversa zone emblematice precum Țara Lăpușului în Maramureș, Colinele Transilvaniei și, cel mai spectaculos drum din țară – Transfăgărășan.

Principalul favorit al acestei ediții este rutierul zărneștean Edi Grosu, cel care a câștigat competiția și în 2020.

“Planurile echipei sunt în mare parte de a mă susține. În primele etape vom miza totul pe sosirile la sprint. Vom încerca să ajungem grup compact. Sunt unul dintre cei mai rapizi rutieri din pluton și sper să reușesc să fac câteva victorii frumoase”, ne-a spus Edi Grosu.

Cursa începe cu un prolog în această seară și se încheie duminică cu un circuit în București.

Adrian Susanu