ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul, gazda uneia din cele mai importante curse de alergare pe șosea, în toamnă

Publicat: marți, 13 Septembrie 2022 , ora 8.04
Sursa foto: Facebook / Brașov Runnin Festival
Sursa foto: Facebook / Brașov Runnin Festival

Brașovul este și în această toamnă gazda uneia din cele mai importante curse de alergare pe șosea.

Brașov Running Festival, competiție care va avea loc pe 25 septembrie, aduce la start atleți de valoare ce s-au impus în curse cunoscute din Berlin, Valencia, Praga, Madrid sau Istanbul.

Astfel, Brașov Running Festival 10 km, cursă certificată World Athletics Elite Label, promite să fie una dintre cele mai competitive la nivel global.

Atletul Weldon Langat, din Kenya, este cel mai rapid sportiv înscris până acum în competiție.

Tânărul în vârstă de 24 de ani și-a întrecut recordul carierei sale la Herzogenaurach, în aprilie anul acesta, cu un timp de 27:21 minute.

O altă prezență remarcabilă, Sheila Chepkirui este cel mai titrat sportiv din cursa feminină.

Sportiva kenyană, care în prezent ocupă locul 6 în clasamentul mondial de alergări pe șosea, este fost lider mondial și a obținut o medalie de aur la Campionatele Mondiale U18, o medalie de aur la Campionatele Africane și o medalie de bronz la Jocurile Commonwealth din acest an.

În cariera sa, tânăra în vârstă de 31 de ani a reușit cel mai bun timp pe 10 km cu timpul de 29:46 min, la Valencia, în 2020.

Brașov Running Festival se desfășoară în cartierul Coresi din Brașov și cuprinde o varietate de curse de alergare pe șosea, cea mai importantă fiind "World Athletics Elite Label 10 km".

Alte curse includ alergări pentru copii și juniori, dar și open, de la 800 m până la 5 km.

Toate probele sunt programate în 25 septembrie, între orele 9.00 și 13.00.

Adrian Susanu