ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Circa 50 de tone de haine second-hand, oprite de la comercializare de OPC

Publicat: luni, 21 Noiembrie 2022 , ora 10.44
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Circa 50 de tone de haine second-hand au fost oprite de la comercializare în urma unor controale făcute la comercianții brașoveni de reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Centru.

În urma verificărilor a 54 de operatori economici privind respectarea prevederilor legale la comercializarea articolelor de îmbrăcăminte și a articolelor textile purtate sau uzate, au fost aplicate 46 amenzi contravenționale, în valoare de peste 220.000 lei, precum și 32 avertismente.

Printre cele mai des întâlnite abateri găsite de inspectori se numără lipsă afișării prețului de vânzare, lipsa documentelor sau de curățare, dezinfecție, dezinsecție a produselor second hand, ori lipsa informațiilor referitoare la lotul produselor.

Comisarii OPC Brașov au sesizat și Garda de Mediu Brașov, pentru a face verificări privind lipsa documentelor care atestă curățarea, dezinfecția și dezinsecția produselor second hand comercializate.

Ruxandra Stoica