ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un posibil nou caz de dopaj în sportul brașovean

Publicat: miercuri, 11 Ianuarie 2023 , ora 17.41
Sursa foto: arhivă / FRNPM
Sursa foto: arhivă / FRNPM

Un posibil nou caz de dopaj în sportul brașovean.

Deși informația nu a fost confirmată oficial, deocamdată, din cauza politicii de confidențialitate pe care o are Agenția Națională Antidoping, se pare că implicată în acest caz este multipla campionă națională la natație, Alexandra Dobrin.

Aceasta a participat la controlul antidoping după Campionatele Naționale de natație în bazin scurt, din noiembrie, care au avut loc la Otopeni.

Rezultatul a sosit la începutul acestui an și se pare că sportiva a fost depistată pozitiv.

“Conform codului nu putem să spunem nimic în acest moment. Nici nu confirmăm, nici nu infirmăm. Dacă dumneavoastră ați aflat, nu știm pe ce surse. Dar în momentul acesta noi nu putem să facem niciun comentariu”, a precizat șefa ANAD, Gabriela Andreiașu.

Managerul general sportiv de la Corona, Alexandru Dedu, a confirmat primirea unui document oficial de la ANAD. Susține, însă, că Alexandra Dobrin nu mai este sportiva clubului Corona de la 1 ianuarie:

“O înștiințare de la ANAD, care are ștampila «confidențial», ca atare nu pot să dau multe detalii. În schimb, dacă vorbim despre Alexandra Dobrin, din păcate, sau, mă rog, în cazul acesta din fericire, ea nu mai este sportiva noastră de la 1 ianuarie. S-a întrerupt de comun acord contractul cu noi. (...) A fost o decizie a ei, pe care noi am respectat-o. Astfel că și dacă s-ar fi întâmplat ceea ce spuneți dumneavostră, din momentul acesta este strict problema domnișoarei Dobrin”.

Multipla campioană națională la înot Alexandra Dobrin nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere. A anunțat, în schimb, pe rețelele de socializare, că renunță la cariera sportivă de performanță.

Radio România Brașov FM