ACUM:
21.00
Rockada de seară
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Doi fotbaliști crescuți de CS Colțea 1920 Brașov, titulari la România U19

Publicat: miercuri, 22 Martie 2023 , ora 19.13
Foto: FRF.RO
Foto: FRF.RO
Doi fotbaliști crescuți de CS Colțea 1920 Brașov, titulari la România U19, în Turul de Elită, ultima etapă a calificărilor înaintea Campionatului European de fotbal.

În perioada 22-28 martie, naționala U19 a României, care îl are ca selecționer pe Alexandru Pelici, va disputa meciurile din cadrul Turului de Elită. Competiția are loc în Franța, iar tricolorii au întâlnit, astăzi, selecționata similară a Norvegiei.

Titulari în meciul care a avut loc în această seară au fost doi brașoveni crescuți de CS Colțea 1920 Brașov. Cel mai în formă atacant român din 2023, Rareș Burnete, dar și mijlocașul defensiv David Sala.

Rareș Burnete are în acest sezon, la echipa sub 19 ani a celor de la Lecce, din Italia, 24 de jocuri și 13 goluri.

La 18 ani, David Sala evoluează pentru Universitatea Craiova, echipă pentru care a jucat 6 partide în acest sezon de SuperLigă. Amănunte ne-a oferit președintele CS Colțea 1920 Brașov, Ciprian Jurubescu:

"Este un moment de bucurie atât pentru noi, cât și pentru întreg fotbalul brașovean. Din păcate, trebuie să spunem și latura mai puțin plăcută. Aceea că ne uităm cum copiii Brașovului trebuie să meargă în alte părți ca să își caute drumul spre marea performanță. Asta pentru că la noi în oraș lucrurile stagnează de mulți ani. Sperăm că vor face o figură frumoasă atât Rareș Burnete, cât și David Sala și vor pune umărul ca România U19 să se califice la Campionatul European".

România a fost învinsă cu 0-4 de Norvegia. Pe 25 martie, România va întâlni Irlanda de Nord, iar pe 28 martie echipa gazdă, Franța.

Primele clasate din cele 7 grupe de la Turul de Elită vor obține calificarea la Campionatul European U19 din această vară. Turneul final va avea loc în perioada 3-16 iulie și va fi găzduit de Malta.

Radio România Brașov FM