ACUM:
16.00
Buletin de știri
Urmează:
16.03
Sens unic (continuare)
Apoi:
17.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România - Portugalia, în barajul de calificare la Campionatul Mondial de handbal feminin

Publicat: marți, 4 Aprilie 2023 , ora 9.37
Sursa foto: Facebook / FRH - Federația Română de Handbal
Sursa foto: Facebook / FRH - Federația Română de Handbal

Naționala de handbal feminin a României va juca pe 8 și 12 aprilie în compania selecționatei similare a Portugaliei, în barajul de calificare la Campionatul Mondial.

Primul meci va avea loc pe 8 aprilie, la Pitești, iar returul va avea loc pe 12 aprilie, în Portugalia.

“Ne onorează faptul că vom avea sala arhiplină, motiv de a lupta pentru fiecare minge până la ultima picătură de energie. Cu siguranță, fetele vor intra foarte motivate în teren. Vom face totul pentru a ne asigura un prim rezultat pozitiv în primul meci de acasă. Obiectivul principal al echipei naționale a României este acela de a ne califica la Jocurile Olimpice de la Paris, 2024, această dublă cu Portugalia reprezentând un obiectiv intermediar”, a precizat selecționerul echipei naționale de handbal feminin a României, Florentin Pera.

Pera a convocat 18 jucătoare pentru această dublă: portari - Yuliya Dumanska, Daciana Hosu și Denisa Șandru; extreme dreapta - Alexandra Badea și Sonia Seraficeanu; extreme stânga - Nicoleta Dincă și Ana-Maria Tănasie; inter dreapta – Daria Bucur; interi stânga - Bianca Bazaliu, Sorina Grozav, Anca Mițicuș și Cristina Neagu; conducători de joc - Eliza Buceschi, Cristina Laslo și Andreea Cristina Popa; pivoți - Nicoleta Balog, Lorena Ostase și Crina Pintea.

De remarcat faptul că din lotul României pentru jocurile cu Portugalia, nu mai puțin de opt jucătoare au trecut în cariera lor pe la Corona Brașov.

Mondialul din decembrie 2023 va fi găzduit de Danemarca, Norvegia și Suedia, echipe deja calificate din postura de organizatoare.

Răzvan Țirea