ACUM:
15.00
Buletin de știri
Urmează:
15.05
Sens unic
Apoi:
16.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Gala Sportului Brașovean, la Teatrul Dramatic

Publicat: vineri, 7 Aprilie 2023 , ora 8.26
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Sportivii și antrenorii din Brașov cu performanțe remarcabile în 2022 au fost în centrul atenției, ieri seară, la Teatrul Dramatic, unde Primăria a organizat prima ediție a Galei Sportului Brașovean.

50 de sportivi, 16 antrenori și echipa de baschet sub 19 ani a CSU Brașov au fost recompensați cu premii în valoare totală de 130.000 de lei.

S-au mai acordat și 70 de premii onorifice, constând în ceasuri inteligente, în valoare de 42.000 de lei.

„Este vorba despre felul în care noi, comunitatea, reușim să motivăm și să apreciem, să recunoaștem performanțele obținute. (...) Cel puțin o dată pe an ar trebui să ne întâlnim, să ne strângem mâna, să ne aplaudăm unii pe ceilalți și să vedem ce a reușit să producă sportul brașovean. Este un exercițiu de bilanț important”, a precizat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Sportivii care au făcut cinste Brașovului prin rezultatele lor au avut parte de recunoașterea muncii din timpul unui an întreg.

Printre cei premiați s-au numărat cei mai rapizi patinatori de viteză ai României, de la Corona Brașov, Mihaela Hogaș și Cosmin Mex Nedelea.

“Anul 2022 a fost un an extraordinar pentru mine. Anul în care am fost prezentă la prima mea ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. Este anul în care am câștigat încă o medalie la Cupa Mondială Under 23 și mi-am păstrat și titlurile naționale. Eu îmi doresc să am mai multe rezultate sau chiar să-mi mențin rezultatele pentru anul 2023”, a spus Mihaela Hogaș.

“A fost un an foarte bun. Am ieșit campion național, am reușit să-mi păstrez titlul. Ceea ce m-a motivat și mă face să lucrez în continuare. (...) Sper să reușesc să-mi păstrez titlul de campion național și de ce nu, din ce în ce mai bine în cupele mondiale de seniori”, a spus Cosmin Nedelea.

Campionul național absolut la viteză în coastă, pilotul Octavian Ciovică, a fost unul dintre performerii anului trecut:

“Am încheiat un sezon greu, un sezon muncit. În care am devenit campion național absolut. Pentru prima dată după 15 ani un brașovean a câștigat acest trofeu. Dar în 2023 suntem mult mai pregătiți împreună cu echipa mea. Muncesc în fiecare zi foarte mult și cu siguranță voi aduce și în acest sezon titlul la Brașov”.

După foarte mult timp, Brașovul a dat, anul trecut, primul campion național la box, la senori, în persoana lui Marcel Nistreanu, de la clubul Ursache Box:

“Pentru mine ca sportiv este importantă organizarea unei astfel de gale. Pentru că primesc atenție și susținere din partea organizatorilor, a Primăriei. Ceea ce mă motivează mai mult să particip, să aduc victorii și medalii acestui oraș Brașov”.

Premiați au fost și antrenorii.

“Mă bucură foarte mult genul acesta de gale. Sunt respectați sportivii. Brașovul este un oraș important în România. Un oraș în plină dezvoltare. Și faptul că se organizează astfel de gale nu poate decât să mă bucure. (...) Faptul că se investește, nu doar în fotbal, în multe ramuri sportive, plus această gală care arată lucrul ăsta, nu poate decât să mă bucure, a spus Dan Alexa, tehnicianul echipei de fotbal FC Brașov.

Primăria Brașov intenționează să editeze și să publice un Anuar Sportiv, o carte despre performanțele obținute de sportivii din Brașov pe parcursul unui an competițional.

Radio România Brașov FM