ACUM:
21.00
Rockada de seară
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Amical între profesioniși și amatori, pe terenul de baschet refăcut de la poalele Tâmpei

Publicat: vineri, 13 Octombrie 2023 , ora 10.22
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Rămas mult timp fără o componentă esențială, terenul de joc, unul din cele mai iubite sporturi la nivel planetar, baschetul, își regăsește reperele pe baze refăcute chiar la poalele Tâmpei. 

Într-o formula restrânsă, dar cu vedetele CJ William sau Ousmane Barro prezente, echipa de baschet a Coronei a evoluat alături de brașovenii prezenți pe terenul refăcut pe Aleea de sub Tâmpa. 

“E un moment special, fiindcă ăsta a fost tot timpul un teren al comunității, care ani la rând a fost îngrijit de comunitate. Practic, ăsta e un teren care a fost întotdeauna al brașovenilor. S-a jucat aici. E un loc unde se joacă, se spune pe «Voința» fiindcă puțin mai încolo era sediul Clubului Sportiv Voința. Prin chestia asta, poate că prinde puțin aripi și baschetul la Brașov, mai mult decât a prins deja. Să se dezvolte și la noi, în oraș”, a spus unul dintre participanți, Max Munteanu.

A fost un moment cu o încărcătură aparte și pentru jucătorii profesioniști. 

Fostului jucător din NBA, CJ Williams, locația și atmosfera i-au adus aminte de meciurile din copilărie în Fayetteville:

“Acasă când am crescut jucând baschet, eram deseori pe aceste tipuri de terenuri în aer liber. Mi-a adus aminte de momentele de distracție de atunci și a fost o experiență grozavă. În State erau mult mai multe clădiri, aici avem munți și copaci. Este evident foarte frumoasă locația și m-am bucurat de eveniment”.

Fost jucător al Coronei Brașov în sezonul trecut, în Liga 1, Vladimir Țîrlea s-a bucurat de revederea cu foștii colegi, de această dată ca adversar.

“E un lucru foarte mare pentru mulți băieți de aici care iubesc baschetul, din Brașov. Știu mulți băieți care iubesc baschetul. E un lucru foarte mare și eu mă bucur pentru chestia asta, că de mult nu s-a luat atitudine în baschetul brașovean”, a spus Vladimir Țîrlea.

Brașovenii au ocazia să îi susțină pe jucătorii de la Corona Brașov în următorul meci din Liga Națională de Baschet, când elevii lui Ionuț Bâscoveanu vor evolua pe teren propriu contra celor de la Dinamo București, luni de la ora 19.00 în Sala Sporturilor.

Adrian Susanu