ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mini-pădurile urbane – un concept care ia amploare

Publicat: marți, 31 Octombrie 2023 , ora 13.39
Sursa foto: Facebook / Act for Tomorrow
Sursa foto: Facebook / Act for Tomorrow
Un nou concept începe să ia amploare în România. Mini-pădurile urbane prind contur în orașele țării, cu ajutorul școlarilor și preșcolarilor, care învață tot mai mult despre importanța protejării mediului înconjurător.

Prima mini-pădure urbană din Făgăraș a fost plantată în curtea unei grădinițe din oraș, în cursul săptămânii trecute.

Copii, părinți, reprezentanți ai Asociației „Act for Tomorrow” și ai primăriei municipiului au plantat 300 de puieți din specii autohtone, pe o suprafață de 100 de metri.

Inițiativa este un pas important în crearea de spații verzi în mediul urban și în protejarea mediului din municipiu.

„A fost o acțiune extrem de veselă pentru pentru copii și pentru noi, în același timp. Ne-au primit cu brațele deschise. A fost pentru ei o activitate extrem de provocatoare. I-am ajutat înainte, am dat găurile pentru fiecare zonă unde trebuia să plantăm puieții. Sunt patru tipuri de puieți care au fost mixați, de jar pedunculat, jar brumăriu, ulm și paltin de munte și, ulterior, o să punem și numele fiecărui copil pe puieții respectivi și sperăm să avem o oglindire a creșterii copilului cu creșterea fiecărui puiet, pentru că vârstele copiilor cu vârstele puieților sunt aproximativ aceleași, copii având 4-5 ani, arborii fiind la 2-3 ani”, a explicat președintele Asociației „Act for Tomorrow”, Andrei Coșuleanu.

Alte două plantații asemănătoare au mai fost finalizate weekendul trecut, una în curtea Colegiului „Aurel Vijloli” și una la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Făgăraș.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM
Ruxandra Stoica