ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Team Wolves România, cu 13 sportivi de la Corona Brașov în componență, va participa la cel mai puternic turneu de hochei pentru copii

Publicat: miercuri, 31 Ianuarie 2024 , ora 13.24
FOTO: Facebook / Team Romania Wolves Hockey Quebec City
FOTO: Facebook / Team Romania Wolves Hockey Quebec City

Team Wolves România ajunge în acest an, pentru a cincea oară, la cel mai puternic turneu de hochei din lume destinat copiilor, Québec International Pee-Wee Hockey Tournament, ce va avea loc în perioada 7-19 februarie, în Canada.

Echipa ce va reprezenta România este compusă din 19 tineri hocheiști selecționați de la 4 cluburi sportive din țară și cei doi antrenori ai lotului, László Kovács și Levente Zsók. Competiția rezervată copiilor sub 13 ani ajunge în acest an la ediția cu numărul 64 și aduce la start peste 2.300 de copii, respectiv peste 120 de echipe din întreaga lume a hocheiului. Unele din cele mai mari nume ale hocheiului mondial, precum Wayne Gretzky sau Mario Lemieux, au trecut printr-un turneu asemănător cu un campionat mondial.

Antrenorul Team Wolves România, Laszlo Kovacs:

"Suntem optimiști, suntem gata de plecare și sper să fie o experiență fel de bună cum au fost și toate cele patru de până acuma, mai ales pentru copii, care sunt cu sufletul la gură și așteaptă foarte mult această deplasare. În primul rând îmi doresc să văd fețele copiilor cum se bucură de acest turneu, să jucăm ce știm și după aia, rezultatul mai puțin contează deocamdată".

Nucleul central al echipei este format din 13 jucători de la clubul CSM Corona Brașov, acesta fiind completat cu 4 jucători de la SC Miercurea Ciuc și câte unul de la ACSH Gheorgheni, respectiv CSM Dunărea Galați. Primul meci se va disputa în data de 9 februarie, contra celor de la Halifax Junior Mooseheads, în Videotrone Centre, o arenă cu o capacitate de 18.260 de locuri. În afara competiției, hocheiștii români vor disputa mai multe partide de verificare. Momentan este stabilit un duel cu Las Vegas Golden Knights.

Adrian SUSANU