ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

BOX: Marcel Nistreanu luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice

Publicat: marți, 5 Martie 2024 , ora 11.59
FOTO: Daniel Ursache
FOTO: Daniel Ursache

În această perioadă se desfășoară, în Italia, penultimul turneu care oferă biletele de calificare pentru concursul de box de la Jocurile Olimpice de la Paris.

În competiția care reunește 633 de sportivi, România este prezentă cu 4 băieți și 4 fete printre care și Marcel Nistreanu. Sportivul de 22 de ani este legitimat la CS Ursache Brașov unde este pregătit de antrenorul Daniel Ursache. În primul tur al calificărilor, Marcel Nistreanu va boxa cu georgianul Madiev Eskerkhan, la categoria 71 kg. Primul sportiv român intrat în competitie, Cosmin Gîrleanu, l-a învins pe irlandezul Sean Mari, la puncte, la cat. 51 kg.

La turneul preolimpic de la Busto Arsizio delegația României îi are componență pe Mihaela Bădescu (cat. 50 kg), Claudia Nechita (cat. 57 kg), Loredana Marin (cat. 60 kg) și Andra Sebe (cat. 66 kg), antrenate de Adrian și Mihaela Lăcătuș, Cosmin Gîrleanu (cat. 51 kg), Robert Jitaru (cat. 63,5 kg), Marcel Nistreanu (cat. 71 kg) și Paul Andrei Arădoaie (cat. 80 kg), pregătiți de antrenorii Dumitru Dorobanțu și Valentin Vrânceanu.

Adrian SUSANU