Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tradiții și superstiții legate de echinocțiul de toamnă

Publicat: luni, 23 Septembrie 2019 , ora 12.01
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

Astăzi are loc echinocțiul de toamnă, unde durata zilei va fi egală (aproximativ) cu cea a nopții. Potrivit specialiștilor, toamna astronomică a început astăzi, 23 septembrie, la ora 10:50 de minute, ora României.

Echinocțiul de toamnă aduce cu sine și încheierea muncilor agricole. Este o tradiție ca în această perioadă din an să se sărbătorească recoltele. Pe de altă parte, tradiția amintește că florile se usucă, păsările pleacă în țările calde, iar animalele își strâng mâncare și se pregătesc pentru sezonul rece De asemenea, această perioadă este una de introspecție, în care plănuim ceea ce vrem se facem pe mai departe și avem o mai mare atenție asupra propriei persoane.

Superstițiile legate de echinocțiul de toamnă sunt și ele nelipsite. Se spune că o floare care plânge în ghiveci poate fi salvată dacă este unsă cu mir sfințit de la mânăstire, astfel ea va rezista și pe timpul iernii. La sate se obișnuiește ca sătenii să ducă la Bisercă bucate din recoltă pentru a fi sfințite. Se spune că după sfințire, acestea vor căpăta puteri tămăduitoare.

Adina Milea