Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România se alătură unor inițiative de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice

Publicat: marți, 24 Septembrie 2019 , ora 11.45
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Ministrul de externe, Ramona Mănescu, a anunțat, ieri, la New York, că România se va alătura unor inițiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice, răspunzând apelului în acest sens lansat, la primul Summit ONU privind Acțiunea Climatică, de secretarul general, Antonio Guterres.

Aflată la New York, Viorica Dăncilă a asistat la semnarea Acordului de împrumut, în valoare de 500 de milioane de euro, cu Banca Mondială, pentru sistemul român de sănătate.

Premierul a discutat, tot ieri, cu primarul orașului Jersey City, Steven Fulop, între altele, despre posibilitatea deschiderii unei linii aeriene directe între București și New Jersey și a avut mai multe întâlniri cu oficiali americani.

Și președintele Klaus Iohannis sosește, la New York, unde, miercuri, va susține Declarația națională în plenul Adunării Generale a ONU și va participa la Forumul politic, având ca temă accelerarea implementării Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.

Mihai Cojocaru