Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 800 de secții de votare în străinătate, pentru alegerile din luna Noiembrie

Publicat: joi, 17 Octombrie 2019 , ora 10.18
Sursa foto radiocluj.ro
Sursa foto radiocluj.ro

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, miercuri, către Autoritatea Electorală Permanentă, o listă suplimentară cu 68 de secții de votare în străinătate, în completarea propunerilor transmise la 3 și 10 octombrie.

Potrivit unui comunicat, până în prezent, MAE a propus organizarea a 777 secții de votare pentru alegerile prezidențiale.

De asemenea, va fi redus numărul de secții de votare organizate în Germania de la 84 la 79, ca urmare a solicitării Ministerului german al Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că termenul limită prevăzut de lege pentru transmiterea către Autoritatea Electorală Permanentă a propunerilor de secții de votare în străinătate este 19 octombrie.

Pe baza dialogului cu șefii de misiuni, Ministerul Afacerilor Externe estimează că la alegerile pentru Președintele României din luna noiembrie vor fi înființate peste 800 de secții de votare în străinătate.

Printre țările în care vor fi organizate cele mai multe secții de votare se numără: Spania cu 143 si  Italia cu 141.

Radio România Brașov FM