Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Examenul de rezidențiat ar putea fi amânat, din nou

Publicat: joi, 17 Octombrie 2019 , ora 11.24
Sursa foto Arhiva Radio România Actualități
Sursa foto Arhiva Radio România Actualități

Sute de absolvenți ai facultăților de medicină au protestat ieri la Iași, Cluj-Napoca și Craiova, nemulțumiți de amânarea pentru 8 decembrie a examenului de rezidențiat.

Ei au atras atenția că, fără rezidențiat, cei 6 ani de facultate nu au nici o valoare și că, în această perioadă, nu beneficiază de asigurări de sănătate.

Examenul de rezidențiat ar fi trebuit organizat la 17 noiembrie, însă a fost amânat pentru că nu a fost numit un ministru al Educației sau un ministru interimar, care să semneze actele necesare pentru organizarea concursului.

Miercuri, ministrul Sănătății în exercițiu, Sorina Pintea, a atras atenția că examenul de rezidențiat ar putea fi amânat, din nou, deoarece situația nu poate fi rezolvată de un secretar de stat, că legislația este foarte clară și că o soluție ar fi modificarea legii, de urgență, în Parlament.

Radio România Brașov FM