Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Angajații din serviciile de urgență vor beneficia, în următorii 3 ani, de instruire cu experți români și străini

Publicat: vineri, 18 Octombrie 2019 , ora 16.14
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

9.000 de angajați din serviciile de urgență vor beneficia, în următorii 3 ani, de instruire cu experți români și străini în domenii legate de gestionarea și intervenția în situații critice, prin proiectul Multirisc.

De instruire va beneficia personalul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la Serviciile de Ambulanță, de la Unitățile de Primiri Urgențe, dar și de la Salvamont și Salvaspeo.

Proiectul are o valoare de aproximativ 11 milioane de euro, iar ministrul fondurilor europene în exercițiu, Roxana Mînzatu, a subliniat că este prima dată când bani europeni sunt folosiți pentru creșterea gradului de pregătire a salvatorilor.

Pe de altă parte, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat că, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, a reușit să suplimenteze numărul elicopterelor pentru intervenții.

Radio România Brașov FM