Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Marșuri de susținere a victimelor violenței domestice

Publicat: luni, 21 Octombrie 2019 , ora 11.13
Sursa foto radioconstanta.ro
Sursa foto radioconstanta.ro

Sute de persoane au mărșăluit, weekendul trecut, prin centrul Capitalei, pentru a cere o mai bună protecție a femeilor împotriva violenței.

Printre măsurile dorite de manifestanți sunt legi mai aspre, care să permită continuarea anchetelor chiar dacă victima își retrage plângerea, supravegherea agresorilor prin intermediul brățărilor electronice și identificarea și tratarea cu prioritate a cazurilor de acte sexuale cu minore.

Marșul a fost organizat de mai multe ONG-uri care luptă pentru combaterea violenței împotriva femeilor.

La Brașov, victimele violenței domestice pot beneficia de ajutorul specialiștilor, la grupurile de sprijin organizate de Rețeaua Învingătoarelor. Profesioniștii din domeniul prevenirii și combaterii violenței organizează, în a doua și a patra sâmbătă, din fiecare lună „Grupul de Sprijin  pentru femei”, sub sloganul „Merită să trăiești altfel”. 

Potrivit statisticilor, una din 4 românce a fost agresată fizic sau sexual de partener cel puțin o dată în viață, iar 90 la sută dintre victimele care cer ordin de protecție sunt femei.

Anul trecut, din cele peste 38 de mii de sesizări privind violența în familie, doar 3,5 la sută au ajuns în instanță.

Monica Neacșu