Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noul coronavirus s-ar putea răspândi de la om la om prin sistemul digestiv

Publicat: luni, 3 Februarie 2020 , ora 10.11
Sursa foto radiooltenia.ro
Sursa foto radiooltenia.ro

Noul coronavirus, care a provocat peste 300 de decese în China, s-ar putea răspândi de la persoană la persoană prin sistemul digestiv, au declarat experți chinezi în domeniul sănătății, conform Agerpres.

Experți de la Spitalul Universității Wuhan și de la Institutul Wuhan de Virologie al Academiei Chineze de Știință și-au prezentat descoperirile după studierea unor probe de materii fecale recoltate de la pacienți infectați cu noul coronavirus. Aceștia au relatat că mulți pacienți cu coronavirus au manifestat doar diaree, în locul simptomelor virale clasice, precum febra.

Un expert a declarat că există un potențial risc de transmitere de la mamă la făt a noului coronavirus. Dacă o mamă însărcinată este infectată, bebelușul este de asemenea în pericol de a fi infectat, au declarat specialiștii chinezi într-o conferință de presă.

În România nu există niciun caz de contaminare cu noul coronavirus din China.Populația nu este în pericol și nu trebuie să intre în panică - a precizat ministrul sănătății, Victor Costache, după desfășurarea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

El a subliniat că s-au luat toate măsurile pentru diagnosticare și tratament, dacă va fi cazul. În plus, Guvernul va adopta o ordonanță de urgență pentru achiziționarea de echipamente în vederea prevenirii și combaterii unor eventuale cazuri de îmbolnăvire - anunțul a fost făcut de ministrul de interne Marcel Vela.

El a precizat că documentul va fi pregătit împreună cu Ministerul Sănătății și vor fi achiziționate în regim de urgență echipamente individuale de protecție, camere de izolare cu presiune negativă, izolete cu presiune negativă pentru transport pe targă, seturi de suport cardiorespirator, substanțe pentru dezinfectare și filtre pentru echipamente de izolare.

Radio România Brașov FM