Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În școlile din Harghita, paza ar putea fi asigurată cu ajutorul femeilor de serviciu

Publicat: marți, 4 Februarie 2020 , ora 13.57
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

În școlile din Harghita, paza  ar putea fi asigurată cu ajutorul muncitorilor. Și femeile de serviciu ar putea asigura paza în unitățile de învățământ, a declarat  inspectorul șef școlar al județului Harghita, Cristian Glodeanu:  „Au fost trimiși femeile de serviciu sau muncitorii de întreținere să facă acel curs de pază. Există această posibilitate de a avea unul dintre muncitorii de întreținere sau dintre femeile de serviciu să stea la poartă pe perioada desfășurării cursurilor, ca să nu intre persoane străine, să poată să le legitimeze.

Și nu este singura soluție pe care autoritățile locale o propun pentru diminuarea violenței în școli.

„Am solicitat să se creeze garduri provizorii pentru delimitarea spațiului unităților de învățământ. La fel, am solicitat ca fie reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție, fie ai Inspectoratului de Jandarmi, dacă nu pot avea posturi fixe, cel puțin să aibă patrulă zilnic în zona unităților de învățământ.”, a precizat Cristian Glodeanu.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a cerut Guvernului și Parlamentului să adopte de urgență măsuri pentru combaterea violenței în școli, după ce un bărbat a recurs săptămâna trecută la amenințări cu moartea la adresa copiilor unei directoare de școală.

Saviana Russu