Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Adeverințele de venit vor fi transmise în format electronic și între instituțiile subordonate Ministerului Muncii

Publicat: luni, 2 Martie 2020 , ora 14.46

Adeverințele de venit vor fi transmise de astăzi în format electronic și între instituțiile subordonate Ministerului Muncii, anunță ministrul finanțelor în exercițiu Florin Cîțu. El spune că, în acest fel, cei care au nevoie de diverse servicii publice nu mai trebuie să facă drumuri între instituțiile Statului.

Este vorba de Inspecția Muncii, de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, de Autoritatea pentru drepturile persoanelor cu dizabilități sau de Casa de Pensii.

De obicei adeverințele de venit erau solicitate de bănci, dar în ultimii ani acestea obțineau documentele direct de la ANAF.

Procedura nu era aceeași și pentru instituțiile din administrație, multe dintre acestea solicitând adeverințele sub formă de document scris atunci când persoanele fizice aveau nevoie de un serviciu public sau de stabilirea unor drepturi.

Radio România Brașov FM