Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Amendă pentru cei care nu își vaccinează copiii

Publicat: marți, 3 Martie 2020 , ora 10.43
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

În România, copiii vor fi imunizați cu vaccinurile din Calendarul Național numai cu dacă există consimțământul părinților, iar cei care refuză să își vaccineze copiii trebuie să meargă la consiliere pe această temă.

În caz contrar, ei riscă amenzi de până la 10.000 de lei.

Prevederea este cuprinsă într-un amendament la proiectul legii vaccinării, adoptat, ieri, de Comisia de Sănătate din Camera Deputaților.

Președintele Comisiei, Florin Buicu, a explicat că părinții care nu sunt de acord cu imunizarea copiilor trebuie să aibă un motiv întemeiat.

"Dacă până acum mergeam pe acest concept unanim acceptat, al obligativității informării, de astăzi putem vorbi și de o obligativitate a vaccinării, dar nu vorbim despre un consimțământ prezumat, așa cum el era trecut inițial în proiectul de lege. Acest punct a fost scos din lege, celelelalte obligații rămânând incluse în lege, începând de la nivelul medicilor, la nivelul Ministerului Sănătății, caselor de asigurări. Consimțământul prezumat ar fi însemnat că, de la naștere, oricine ar fi considerat că își dă consimțământul pentru a fi vaccinat. Nu, acest consimțământ trebuie obținut.", a spus Florin Buicu.

Raportul Comisiei urmează să fie supus votului în plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

În paralel cu dezbaterile din parlament, la București a avut loc un protest față de introducerea obligativității vaccinării.

Radio România Brașov FM