Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție la cumpărăturile online, în această perioadă!

Publicat: vineri, 27 Martie 2020 , ora 12.39
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Specialiștii în securitate cibernetică atrag atenția că în această perioadă, când se fac multe cumpăraturi de la magazinele online, sunt și multe tentative de fraudă. Trebuie să fim vigilenți atunci când dăm datele personale și bancare:

"În primul rând recomandare este să cumpărăm exclusiv de la magazinele online recunoscute și verificate prin recenzii ale clienților, prin notorietate, sau pe care le-am mai folosit cu succes. Atenție la ofertele care vin pe mailuri pentru că în această perioadă ne confruntăm cu atacuri de phishing (înșelăciune electronică), în care ținta sunt produsele la mare căutare în aceste zile. Dacă sună prea bine ca să fie adevărat, atunci probabil este o încercare de fraudă. Atenție la datele cardurilor pe care le introducem. Magazinele serioase au o politică de securitate în acest sens. Totodată, este bine să verificăm tranzacțiile din conturi, în mod constant, pentru a detecta orice activitate suspicioasă", a spus Cătălin Aramă, directorul general al Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

În cazul în care observăm tranzacții suspecte, trebuie să sunăm imediat banca, apoi poliția și în cele din urmă Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică la numărul unic de telefon 1911. Mai multe informații se pot găsi pe site-ul CERT.RO, unde sunt publicate "recomandări pentru o activitate online sigură de acasă", stabilite împreună cu EUROPOL.

Radio România Brașov FM