Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România a început să își crească infrastructura de testare a cetățenilor pentru diagnosticarea COVID-19

Publicat: sâmbătă, 28 Martie 2020 , ora 11.19
Sursa foto RADOR / AGERPRES
Sursa foto RADOR / AGERPRES

România a început să își crească infrastructura de testare a cetățenilor pentru diagnosticarea COVID-19 în încercarea de a copia modelul sud-coreean. O astfel de strategie este ambițioasă în condițiile în care guvernul de la Seul a dezvoltat o infrastructură unică încă din 2015.

Coreea de Sud înregistrează sub 100 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 de la începutul acestei săptămâni, după cea mai amplă strategie de testare în masă derulată de o țară la nivel mondial.

10.000 de coreeni sunt verificați zilnic, după ce la sfârșitul lunii februarie, în momentul vârfului de epidemie, guvernul de la Seul raporta chiar și aproape 25.000 de testări. Într-un interviu în exclusivitate pentru Radio România, președintele Societății Sud-Coreene pentru Medicina de Laborator a vorbit despre strategia guvernului său. El a precizat că doctorii din țara sa intră imediat în izolare dacă sunt depistați cu coronavirus, indiferent dacă prezintă sau nu simptome:

"Depinde de alegerea țării dumneavoastră. Nu sunt sigur, chiar dacă e un doctor asimptomatic, el poate în continuare purta virusul către pacient. Sau poate, dacă pacientul este asimptomatic, atunci doctorul ar putea infecta suplimentar, sau ar putea agrava starea sau simptomele. Noi, coreeni, nu tratăm pacienții într-o asemenea situație", a precizat președintele Societății Sud-Coreene pentru Medicina de Laborator.

Radio România Brașov FM