Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Decesul cu numărul 79, pierdut printre hârtii

Publicat: marți, 31 Martie 2020 , ora 19.58

În urma informațiilor apărute în presă cu privire decesul unui pacient infectat cu COVID-19, care nu ar fi fost comunicat, Institutul Național de Sănătate Publică s-a autosesizat și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare.

Astfel, s-a confirmat că o femeie de 84 de ani, din București, a murit pe 27 martie, în aceeași zi în care rezultatul testului pentru coronavirus a fost confirmat ca fiind pozitiv. Femeia suferea de condiții medicale preexistente, fibrilație atrială, pacemaker permanent, insuficiență cardiacă cronică.

Cazul a fost raportat la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB.

Radio România Brașov FM