Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

COVID-19 afectează puternic economia forestieră

Publicat: joi, 2 Aprilie 2020 , ora 15.40
Sursa foto rri.ro
Sursa foto rri.ro

Transportatorii de lemn din Romania au comparat cifrele din martie 2020 cu cele din aceeași lună a anului trecut. Analiza activității de transport scoate la iveală scăderi semnificative față de luna martie a anului 2019.


Potrivit Asociației Forestierilor din România, ASFOR, evoluția pe zile a transporturilor de lemn arată o prăbușire în săptămâna 23 - 29 martie 2020.


Cea mai gravă situație s-a înregistrat în data de 25 martie, când cifrele au reprezentat doar o treime din cele înregistrate în 25 martie 2019.


Cum, în aceste condiții, mai toate firmele din domeniu au fost nevoite să-și reducă activitatea și sa trimită o parte din personal acasă, ASFOR face precizari utile atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.


Astfel, indemnizațiile de șomaj tehnic pentru jumătate din luna martie 2020 vor fi plătite de angajatorii afectați de epidemia de coronavirus cu banii ce pot fi ceruți statului începând de astăzi, procedura fiind operațională.


Cu alte cuvinte, firmele cer bani de la stat în primele zile ale lunii curente, îi vor primi în maximum 15 zile și apoi îi vor da salariaților în a doua jumătate a lunii.

Sorin Țârcă