Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

EBU, apel către guvernele europene: Nu limitați libertatea presei!

Publicat: sâmbătă, 4 Aprilie 2020 , ora 13.15
Sursa foto ebu.ch
Sursa foto ebu.ch

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune face un apel către guvernele statelor europene să nu restrângă libertatea presei și libera circulație a informației, în această perioadă.


Reprezentanții EBU subliniază că, în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19, oamenii își îndreaptă, mai mult decât oricând, atenția către radio și televiziune, căutând informații corecte, din surse de încredere.


Audiențele înregistrate de instituțiile media publice s-au dublat, a adăugat sursa citată, iar membrii EBU luptă constant cu ceea ce reprezintă "informații false".


EBU subliniază și faptul că, în această perioadă, mijloacele media publice reprezintă nu numai entertainment pentru oamenii care sunt obligați să stea la domiciliu, dar sunt și un bun mijloc de informare, de susținere a campaniilor umanitare sau educare a publicului tânăr pe perioada cât școlile sunt închise.



"Criza pe care o traversăm aduce în prim plan rolul esențial al serviciilor independente pe care le oferă radiourile și televiziunile publice", se mai arată în comunicatul EBU.


EBU cere, astfel, autorităților țărilor europene, să asigure instituțiilor media publice, cadrul necesar pentru ca acestea să își poată desfășurea activitatea corect, punând accentul pe valorile lor de bază: independență, universalitate, diversitate,
responsabilitate, inovație și excelență profesională.


EBU susține scrisoarea deschisă a celor trei raportori speciali privind libertatea de exprimare a Națiunilor Unite (David Kaze), OSCE (Harlem Desir) și OSA (Edison Lanza), care cer să fie asigurat accesul la informații, ca și libera circulație a informațiilor.

Radio România Brașov FM