Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a crescut foarte mult la Arad și Hunedoara

Publicat: sâmbătă, 4 Aprilie 2020 , ora 15.33
Sursa foto AGERPRES
Sursa foto AGERPRES

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că două echipe de medici epidemiologici, doi medici anesteziști și doi de la UPU Smurd Timișoara și Craiova, au plecat în ajutorul echipelor medicale din Arad și Hunedoara, acolo unde numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a crescut foarte mult în ultimele zile.


De asemenea, a mai spus Raed Arafat, în ultimele 24 de ore, pompierii au distribui 100.000 măști FFP 2 și 3, iar azi, vor fi repartizate 200.000 de măști cadrelor medicale din țară.


Săptămâna viitoare, o aeronavă militară va aduce în țară 100.000 combinezoane de protecție, dar există și alte materiale care sunt pe drum, potrivit oficialului.


Despre ventilatoarele atât de necesare în secțiile ATI care tratează bolnavii cu COVID-19, Raed Arafat a declarat că sunt contracte semnate, pentru cel puțin 200 de aparate, dar care nu mai pot fi onorate deocamdată, fie din cauza interzicerii, între timp, a exportului, fie din cauza amânării serviciului. Astfel, data de sosire a acestora este incertă.


În acest moment, ar fi 120 ventilatoare la serviciile de ambulanță din țară care pot fi de folos la terapie intensivă și alte 190 ventilatoare de terapie intensivă care au început să fie aduse la București, unde firma importatoare va face o reparație generală.

Camelia Vlad