Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Starea de urgență pe teritoriul României se prelungește cu 30 de zile

Publicat: marți, 14 Aprilie 2020 , ora 16.21

Președintele Klaus Iohannis a emis, astăzi, decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență, pe întreg teritoriul României. Asta pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri de combatere a epidemiei COVID-19.

Nu putem permite nici un pas înapoi, în contextul în care avem de-a face cu o răspândire intracomunitară, deocamdată limitată, dar foarte periculoasă. Ca atare, se impune prelungirea stării de urgență, ceea ce înseamnă menținerea aplicării măsurilor deja adoptate, precum și noi reglementări care să permită autorităților publice să intervină decisiv și cu mijloace adecvate pentru gestionarea crizei”, a spus Klaus Iohannis.

În acest context, școlile rămân închise și se suspendă toate activitățile didactice care presupun prezența fizică în instituțiile de învățământ. În plus, Guvernul va lua toate măsurile, astfel încât să fie asigurată securitatea alimentară a cetățenilor, iar pe durata stării de urgență, se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică.

Textul integral al documentului îl găsiți aici:

http://www.radiobrasovfm.ro/stire/decretul-privind-prelungirea-starii-de-urgena-pe-teritoriul-romaniei/2643171/6251/5

Monica Neacșu