Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Casele de vacanță și cele aflate în construcție - ținta hoților în această perioadă

Publicat: miercuri, 15 Aprilie 2020 , ora 18.14
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Polițiștii brasoveni spun că, în această perioadă, cele mai ușoare ținte pentru hoți sunt casele de vacanță sau cele aflate în construcție, în special cele de la marginea localităților izolate.


Pentru protecția acestora, polițiștii au mai multe recomandări pentru proprietari, între care asigurarea perimetrului casei cu un gard care să protejeze de privirile indiscrete ale celor care trec „întâmplător” prin zonă și evitarea depozitării în curtea casei aflate în construcție a bunurilor care pot atrage atenția hoților.


De asemenea, polițiștii spun să nu depozitați materiale de construcții, unelte sau alte obiecte tentante pentru infractori, în spații care nu prezintă siguranță.


Există și măsuri care pot descuraja hoții să se apropie de proprietate. Între acestea, prezența unui câine de pază, utilizarea unui sistem de alarmă/supraveghere video sau instalarea unui sistem de iluminare cu senzori de mișcare.


O bună prevenție este asigurată și prin stabilirea cu vecinii a unei modalități de supraveghere a casei. În plus, îi puteți ruga pe aceștia să verifice periodic zona, să vă comunice orice li se pare suspect și să sesizeze poliția imediat la numărul de urgență 112. 

Sorin Țârcă