Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Inițiatorii proiectului Parc Cultural După Ziduri caută sprijinul comunității

Publicat: miercuri, 15 Aprilie 2020 , ora 18.39
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Pentru că proiectul Parc Cultural După Ziduri, propus de Asociația Amural pentru zona de-a lungul pârîului Graft, dintre Biblioteca Județeană „George Barițiu” și Maternitatea Brașov, nu are susținerea municipalității, inițiatorii caută sprijinul comunității.
Parcul Cultural După Ziduri – Spațiu pentru minte și inimă, pentru a parafraza titlul unei publicații pașoptiste brașovene, va fi îmbinarea ideală de parc natural și spații culturale, cred organizatorii.


„Ar trebui să fie un fel de Amural fără evenimente pe tot parcursul anului care să se întindă acolo. Să aranjăm un pic zona de lângă cinema în care să punem niște mobilier urban, adaptat zilelor noastre, sus la Turnul Negru și pe drum, să terasăm un pic zona dintre turnuri și să se poată sta exact cum se face și în timpul festivalului, o zonă de ambiental”, a spus Flavia Stamate, unul dintre inițiatori.


Chiar dacă proiectul a fost respins la bugetarea participativă în acest an, inițiatorii nu vor să abandoneze ideea, motiv pentru care așteaptă opiniile brașovenilor, în baza cărora pot apoi avansa discuții cu administrația locală pentru a le aproba proiectul.


Din păcate la bugetare participativă ne-a fost respinsă ideea pe motivul că și primăria lucrează la un proiect de reamenajare urbană în zona aia și atunci vor ține cont de propunerile noastre, dar proiectul totuși nu a trecut. Credem că lumea ar vrea totuși acolo un parc cultural și de asta am și pornit această inițiativă de strângere de semnături”, a adăugat Flavia Stamate.


Voturile brașovenilor sunt așteptate pe platforma dupăziduri.ro

Camelia Vlad