Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Parlamentul a votat decretul prezidențial de prelungire a stării de urgență

Publicat: joi, 16 Aprilie 2020 , ora 16.17

Parlamentul a votat, astăzi, decretul prezidențial de prelungire a stării de urgență cu încă 30 de zile. S-au înregistrat 404 voturi pentru, 29 împotrivă și cinci abțineri.

Hotărârea Parlamentului cuprinde și obligații pentru Guvern una dintre ele fiind ca Executivul să prezinte săptămânal un raport privind măsurile luate.

"Pe durata stării de urgență restrângerea exercițiului unor drepturi sau libertăți este dispusă numai prin acte normative cu putere de lege" și doar pentru "prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19, temeinic motivată și cu respectarea strictă a exigențelor art. 53 alin. (2) din Constituția României", prevăd textele adoptate.

Pe perioada stării de urgență, periodic, la fiecare 7 zile sau ori de câte ori este necesar, Guvernul prezintă Parlamentului un raport cuprinzând măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19 și motivele care le-au determinat, mai prevede hotărârea adoptată.

Liberalii au criticat condiționarea de către anumite partide a votului de astăzi, precizând că se creează un conflict constituțional între președinte și guvern.

Monica Neacșu