Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministerul Sănătății a aprobat creșterea numărului de persoane testate

Publicat: joi, 16 Aprilie 2020 , ora 18.56
Sursa foto AGERPRES
Sursa foto AGERPRES

Ministerul Sănătății a aprobat, joi, creșterea numărului de persoane testate pentru COVID-19. Este vorba despre includerea în prioritățile de testare a unor categorii de pacienți cu risc mare de forme severe și deces.

Astfel, s-a aprobat testarea, suplimentar, pentru:


- Pacienți înainte de procedura de transplant (asimptomatici) și donatorii de organe, țesuturi și celule stem hematopoietice înainte de donare; pacienți cu transplant de celule stem hematopoietice aflați în tratament imunosupresor, înaintea fiecărei internări din perioada de monitorizare post-transplant — 2 teste la 24 de ore interval.


- Pacienți asimptomatici cu imunosupresie în contextul bolii sau indusă medicamentos la internare în spital — 2 teste la 24 de ore interval.


- Pacienți oncologici asimptomatici aflați în curs de chimioterapie — de 2 ori pe lună.


- Pacienți oncologici asimptomatici înainte de intervenții operatorii sau manevre invazive.


- Hemodializați simptomatici.


- Hemodializați asimptomatici contacți cu caz confirmat, 2 testări, la 6-7 zile interval între ele; pe durata acestei perioade aceștia vor fi dializați în sesiuni separate de restul pacienților.


- Gravidele asimptomatice care se afla în carantină/izolare la domiciliu sau au fost contact apropiat cu un caz confirmat.


- Personalul de îngrijire din cămine de bătrâni — de 2 ori pe lună.


De asemenea, s-a hotărât că, unitățile sanitare pot stabili protocoale de testare prin tehnici de RT-PCR, suplimentar, pentru personalul sanitar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, în a 6-7 zi de la ultimul contact posibil infectant, care pot fi realizate cu resurse proprii în laboratoarele pe care le dețin sau în alte laboratoare.

Radio România Brașov FM