Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministrul Afacerilor Interne a prezentat, joi, prevederile Ordonanței Militare nr. 9

Publicat: joi, 16 Aprilie 2020 , ora 19.45

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a anunțat, astăzi, că a semnat Ordonanța Militară numărul 9, care a fost deja prezentată spre aprobare și avizare premierului Ludovic Orban.


Potrivit noii Ordonanțe, piețele agroalimentare vor rămâne deschise, iar exportul de produse agricole nu mai este interzis.


Totodată, Marcel Vela a anunțat că a fost prelungită suspendarea zborurilor spre și dinspre Marea Britanie, Irlanda de Nord, Statele Unite ale Americii, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța și Germania


Lucrătorii transfrontalieri, adică persoanele care locuiesc pe o rază de 30 km de o parte sau de alta a frontierei de stat româno-bulgare, fac excepție de la măsurile de izolare la domiciliu dacă la intrarea în România din Bulgaria, nu prezintă simptome asociate COVID-19.


Marcel Vela, i-a îndemnat pe români să evite aglomerările dacă merg la cumpărături, interacțiunea cu alte persoane, sau vizitele de Paște. De asemenea, ministrul i-a avertizat pe cei care doresc să vină în țară de Paște că nu vor sta în autoizolare la domiciliu, ci în carantină instituționalizată:

„Avem disponibile peste 13.000 de locuri în carantină […] Cei care au perceput că vor veni de Paște acasă și vor sta în izolare la domiciliu au perceput eronat” a precizat Marcel Vela.


Prevederile Ordonanței Militare nr. 9, aici:

http://www.radiobrasovfm.ro/stire/prevederile-ordonanei-militare-nr-9-din-16042020/2645791/6251/5

Radio România Brașov FM