Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Președintele Klaus Iohannis le transmite românilor să privească cu speranță și încredere în viitor

Publicat: vineri, 17 Aprilie 2020 , ora 15.23

Președintele Klaus Iohannis a susținut în jurul prânzului o scurtă declarație de presă și a început prin a transmite românilor că trebuie să aibă speranță și încredere în viitor.

Cu toate că numărul deceselor și al infectărilor crește, România trebuie să reziste asaltului virusului Covid 19, iar autoritățile nu trebuie să slăbească vigilența, deoarece încălcarea regulilor aduce un risc major.

România nu se află în etapa de transmitere comunitară extinsă, atât datorită efortului autorităților, cât și datorită respectării de către români a distanțării sociale. Am făcut deja foarte multe cu toții pentru a evita un scenariu catastrofal. Haideți să nu irosim acest efort. Dragii mei, Învierea Domnului este sărbătoarea care reprezintă prilejul îndelung așteptat de a petrece câteva zile în mijlocul familiei. Instinctul nostru absolut natural și uman este să ne arătăm iubirea față de cei dragi fiind împreună cu ei, dar acum acesta ar fi cel mai rău lucru pe care l-am putea face. Părinții și bunicii noștri se simt mai singuri ca niciodată în aceste zile, pentru că nu ne mai au aproape fizic, dar cred că noi avem puterea și știința să îi facem să ne simtă aproape de sufletul lor. A sta deoparte, a sta departe de cei la care ținem ne creează un sentiment firesc de neputință, de deznădejde, dar în aceste clipe trebuie să acceptăm că este singura atitudine rațională care ne protejează atât pe noi, cât și pe cei pe care îi iubim”, a mai spus Klaus Iohannis.

La final președintele a ținut să mulțumească personalului din spitale dar mai ales voluntarilor care au grijă de cei în vârstă si de cei care nu se pot deplasa. 

Nucu Jalea