Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

0800070030 - telefonul la care pot suna, gratuit, cei care au nevoie de sprijin

Publicat: luni, 20 Aprilie 2020 , ora 13.40
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

0 800 070 030 este telefonul la care oamenii pot suna dacă au nevoie de sprijin psihologic sau social. Operaționalizarea acestei linii este rezultatul colaborării dintre Departamentul pentru Situații de Urgență și Asociația Proacta EDU, în cadrul proiectului „Voluntarii Împreună”. 

Numărul poate fi apelat gratuit, din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8.00-24.00. Operatorii TelVerde vor face legătura între apelanți și comunitățile suport care fac parte din proiect, astfel încât populația să primească răspunsul și/sau sprijinul aferent situației în care se regăsește, respectiv să gestioneze mai bine situații de stress, tensiune, anxietate, frică, singurătate. 

Acest număr de TelVerde este complementar celui  dedicat exclusiv informării cetățenilor despre COVID-19, precum și platformelor #FiiPregatit și #CeTrebuieSaFac, respectiv numărul TelVerde 0800800358, înființat la data de 27 Februarie.

Situațiile de urgență, însă, trebuie anunțate la 112. 

Proiectul „Voluntarii Împreună” – în cadrul căruia a fost operaționalizat acest număr de telefon, face, practic, o centralizare a problemelor de ordin psiho-emoțional din teritoriu și pune la dispoziție voluntari specialiști. În acest mod este înlăturat riscul apariției unor falși voluntari sau pseudo specialiști, spun inițiatorii proiectului.  

Toate cei interesați interesate să se alăture acestui pot transmite un e-mail de intenție pe adresa voluntar@fiipregatit.ro, urmând a fi contactați în cel mai scurt timp.

Adina Chirvasă