Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Taxe și amenzi online fără autentificare

Publicat: marți, 21 Aprilie 2020 , ora 11.22

Primăria Municipiului Brașov ia noi măsuri pentru reducerea riscului de răspândire a noului coronavirus. Astfel, cetățenii care au de plătit taxe sau amenzi o pot face online, fără autentificare.


Contribuabilii trebuie să acceseze site-ul www.brasovcity.ro, secțiunea servicii pentru cetățeni, subsecțiunea plată taxă sau plată amendă și, astfel, oricine poate face aceste plăți fără a mai fi nevoit să își creeze cont de autentificare și să primească o parolă.


Taxele care se pot plăti în mod direct în secțiunea destinată acestora sunt taxa pentru certificatul de urbanism, taxa de atestare edificare/extindere/radiere construcție, taxa de nomenclator stradal și taxa judiciară de timbru.


Amenzile care se pot plăti fără autentificare în secțiunea destinată lor sunt cele aplicate de Direcția de Sănătate Publică, de Evidența Persoanei, cele pe Legea 61/1991 aplicate de Jandarmerie, Poliția Locală și Poliția Națională, cele referitoare la Legile 12/1990 și 33/2003 aplicate de Poliția Națională, amenzi în legătura cu asociațiile de proprietari. Amenzi ca urmare a încălcării unor hotărâri ale Consiliului Local Brașov, aplicate de Jandarmerie sau Poliția Locală.


Tot pe acest site pot fi plătite și amenzile de circulație, inclusiv pentru rovinietă, cele de pe transprtul în comun, amenzile aplicate de instituțiile centrale, cele de parcare, cele pentru pierderea sau deteriorarea documentelor și cele pentru taxi.


În zilele următoare vor fi introduse noi facilități de plată electronică fără autentificare. Prima, la care se lucrează în acest moment, este cea a abonamentelor de parcare pentru Parcarea multietajată Regina Maria.

Sorin Țârcă