Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O perioadă de relaxare în ceea ce privește coronavirusul ar putea începe după 15 mai, a anunțat Klaus Iohannis

Publicat: marți, 21 Aprilie 2020 , ora 15.49

O perioadă de relaxare în ceea ce privește coronavirusul ar putea începe după 15 mai, a anunțat Klaus Iohannis


Dacă numărul de persoane infectate scade, la fel și numărul de decese, atunci, după data de 15 mai, putem intra într-o fază de relaxare, a declarat, astăzi, președintele țării, Klaus Iohannis


Dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese în urma bolii scade, dacă noi respectăm cu toții măsurile impuse de autorități și lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm, atunci, într-o fază de relaxare. Vrea să spun, însă de la început că această relaxare va fi făcută în pași, nu va exista o relaxare dintr-o dată, fiindcă specialiștii ne spun că virusul nu va dispărea, deci va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricții”, a spus Klaus Iohannis.



Președintele a criticat dur și propunerea lui Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balș din Capitală, cu privire la izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani, ca măsură ce va fi aplicată încă trei luni, dupa încheierea stării de urgență.


Așa nu se poate! Nu poate fiecare institut, oricât de bine ar fi cotat, să vină cu un plan propriu, să îl pună pe masă și să spună: așa se va întâmpla! Cineva propunea, de exemplu, o măsură aberantă, aberantă, altfel nu pot să îi spun, cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie luate de acasă și duse în anumite zone de carantină. Dragii mei, așa ceva nu se va întâmpla! Este inacceptabil!”, a mai spus președintele țării.


Toate deciziile de relaxare în ceea ce privește coronavirusul vor fi luate doar în baza unor dovezi științifice medicale, practice și clare, dar și a rezultatelor din teritoriu, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Saviana Russu